Markilux Bovenglas Schermen

Kristalhelder: de perfecte zonwering voor op uw serre of terrasoverkapping.

Markilux Bovenglasschermen

Bovenglaszonweringen van Markilux ronden uw serre of terrasoverkapping stijlvol af. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar verrijken ook de technische aspecten ervan. Bovendien beschermen ze uw zitgedeelte effectief tegen de zon door de zonnestralen op te vangen nog voordat ze het glas raken.

De beste keuze voor bescherming tegen zonlicht en verblinding in een serre of onder een terrasoverkapping is een glas-op-zonnescherm, d.w.z. een zonnescherm dat aan het glas van de serre of het terrasoverkapping wordt bevestigd. Speciale stoffen die werken als een warmteschild zorgen het hele jaar door voor een aangenaam klimaat in de serre of onder de terrasoverkapping.
De zonwering werkt optimaal als hij automatisch in- en uitrolt en je er geen omkijken naar hebt. Daarom kunnen de zonweringen worden uitgerust met extra bedieningsopties.

Met behulp van sensoren is een weersafhankelijke bediening mogelijk, die automatisch reageert op weersveranderingen. Daarnaast kan de zonwering bediend worden met een afstandsbediening of app. Omdat een glazen zonnescherm direct aan de wind wordt blootgesteld, heeft het een compact ontwerp. Het kan ook worden gebruikt om zeer grote oppervlakken te beschaduwen.

BOVEN OF ONDER?

Of een zonwering onder of boven glas geschikter voor u is, hangt af van de eisen waaraan uw zonwering moet voldoen. In sommige gevallen kunnen echter ook de bouwkundige omstandigheden van uw serre of terrasdak bepalend zijn in welk zonweringmodel voor u geschikt is. Verschillen en mogelijke voordelen van een bovenglaszonwering in vergelijking met een onderglaszonwering:

  • Bij een bovenglaszonwering worden de zonnestralen opgevangen, voordat ze in de serre of onder de terrasoverkapping kunnen komen.
  • Met een bovenglaszonwering verliest u binnen geen ruimte, omdat deze buiten gemonteerd is.
  • Een bovenglaszonwering beschermt het volledige oppervlak van uw glazen of polycarbonaat dak – zelfs voorbij de rand.
  • In ingerolde staat verdwijnt de zonwering volledig uit uw gezichtsveld.